Årets första tur med Lina

Nu gör vi ett försök att väcka vår hemsida till liv igen. Vad har hänt sen vi skrev sist? Jo, Lina har legat i vattnet hela vintern vilket gick över förväntat. Vi har haft övervakning av temperaturen inne i salongen och då temperaturen gått under 7 grader så har en värmare gått igång. Då vattengenomströmningen är bra i den delen av hamnen som Lina ligger var det heller aldrig någon risk för isbildning runt henne. Det som vi kunde ha tänkt på var att ha tagit ner sittbrunnskapellet under vintern. Det fick vi ta hem och göra rent innan  vår och det var sådär lagom jobbigt och tyvärr finns det inget riktigt bra sätt att få bort grönmögel från tyg utan alltför starka rengöringsmedel. Vi är ändå nöjda med beslutet att ha henne i vattnet och när alla andra började slänga i sina båtar och masta på som var Lina redan på plats.

Det vi har gjort hittills är att vi har fått dit seglen igen och Magnus har tillverkat ett nytt mindre salongsbord (bild kommer vid ett senare tillfälle). Som vanligt med båtar så finns det saker att fixa och just nu är vi rätt trötta på att saker inte håller som de borde. Läckaget från varmvattenberedare har varit irriterande så nu blir det byte av slang och koppling (ev behöver vi göra något med termostaten också). Slang var inte lätt att hitta men nu har iallafall fått köpt en och ska nu försöka hitta en koppling som passar bättre än den förra. Leta, leta, leta…

Ända sedan hockey-VM har vi ju haft värmebölja men projekt hemma, mycket jobb och annat har gjort att fokuset har legat en bit ifrån att åka till Lina, särskilt som det oftast handlar om att fixa en massa saker och inte bara åka dit för att njuta av båtlivet. Men så igår packade vi ihop lite mat och annat och tog oss till Lina. Vi bestämde oss för att försöka njuta av att vara där, pyssla med det vi kände för och stanna över om vi kände för det. Det var löjligt varmt, är i i Sverige eller är vi vid Medelhavet. Att gå på bryggorna barfota har inneburit att fötterna nästan fått brännblåsor, det har vi aldrig varit med om. Jag fick för mig att städa lite, plocka i ordning och vips då kändes det mer ”hemma”. Vi gick en sväng och kollade in andra båtar och köpte på tillbakavägen en låda jordgubbar som vi åt som sen lunch. Då vi inte har fått ordning på alla vattenslangar hade vi vatten på flaskor och då inser jag hur bra vi har det i normala fall med både kallt och varmt vatten i kranarna. När jag skulle laga middag (koka potatis till sillen) så insåg vi att vår spis ärgat ordentligt under vintern och det lät allt annat än bra när jag försökte tända spisen. Den ena plattan fungerade inte alls (troligen p g a igensättning) och den andra betedde sig allmänt skumt. Efter att jag gjort rent ännu mer fungerade den ena plattan och vi fick nykokt färskpotatis till sillen.

Efter maten kom Magnus med idén om att tuffa ut en sväng och se solnedgången från havet. Det var i princip vindstilla så det lät riktigt lockande. En kort stund senare var vi på väg och väl utanför gattet ställde vi in autopiloten på S Ledskär och vi gick fram och la oss på fördäck! Vi fick en härlig kväll, fick se lite sälar, den svaga vinden var ljum och havet var nästan helt stilla! För en stund glömde vi bort alla saker på ”att göra”-listan och bara njöt av stunden.  Att sedan krypa ner och gungas till sömns var inte heller fel.

 

Idag kände vi oss båda lite halvkrassliga så vi tog det mest lugnt fram till lunch, käkade lite och begav oss hemåt. Med oss hem fick spisen följa med. Vi ska göra ett försök att blåsa rent det som ev har satt igen och ev byta ventil…mer att fixa…

På återseende…

//Lotta

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *