En fisketur med rekordfångst!

Redan tidigare i veckan hade jag börjat spana in helgens väder för att se om det gavs tillfälle att komma ut på Kattegatts vatten och fiska lite. Vi hade fått blodad tand från förra turen och det lockade att puttra ut till Fladen för att pröva lyckan igen. I går så visade prognoserna på lugnt väder och efter att ha fått undan lite oljeblandat vatten i motorsumpen tuffade vi ut från Bua. Lotta hade fått reda på att det skulle vara seglingstävling idag, Vendelsö runt, och vi ville gärna hinna ut för att se starten. Vår båtgranne, som har två båter i hamnen, en stor stålbåt och en mindre (nåja) trimaran, hade inga gastar och frågade oss om vi ville hänga på, men vi kände att det hade tagit för lång tid med tanke på den svaga vinden, så vi tackade nej.

Vi kröp förbi de tävlande båtarna vid starten och besättningarna var inte allt för stressade…

Vi tog sikte på Fladens fyr och lät autopiloten jobba och i lite gammal sjö som saktade ner farten en smula så var vi ute vid Fladen vid strax efter 12. Tacklet gick i och det dröjde inte många minuter innan det började nappa. Vi hade dock bestämt att vi inte skulle ta upp några småttingar i dag och att vi skulle nöja oss med 3-4 stycken då frysen redan är full där hemma. När vi hade snirklat runt i någon timme eller två så hade vi fångat vår rekodmakrill. Den vägde 857 gram! Vilket monster! Den fick knappt plats i pannan hemma!

Nöjda med vår fångst gav vi oss av hemåt med max lina ute för att se om vi kunde locka någon fisk att hugga på de 60-70 meters djup som är mellan Fladen och Bua. Och halvvägs så högg det! Linan började matas ut och när jag slog till bromsen så gick linan tvärt av! Det kan ha varit en riktigt stor fisk, men vi tror att krokarna fastnade i ett nät som vi passerade lite för nära en stund innan. Så det blir att köpa ny lina och ny paravan. Men vi var nöjda och glada ändå och åkte hemåt för att brassa nyfångad firre!

Till nästa gång!

/Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *