Erfarenheter efter 10 dagar på havet utan tillgång till affär

 

  • Kölsvinet har fungerat utmärkt som förvaring för potatis, ägg, öl, paprika, lök och lime.
  • Kylskåpet har aldrig varit knökfullt men då det är svårt att hitta i det har en öppen låda varit bra att ha för småsaker och grönsaker som inte får kantstötas.
  • Sista gurkan fick jag slänga idag, den höll inte längre. Zuccinin däremot har hållt sig bra liksom tomater och paprika. Salladslöken började växa och den sista åt vi idag.
  • Då jag undviker mjölkprodukter och använder havrebaserade produkter är hållbarhet inga problem, även när de är öppnade. Osten har klarat sig bra men börjar bli lite tråkig nu.
  • Kassler, köttbullar, rökt fisk, rökt korv och matjessill har vi kvar av men det håller ett bra tag till. Så efter 10 dagar är det bara färska grönsaker som vi nu känner behöver kompletteras  när vi kommer till civilisationen och en affär.
  • Nötter, mörk choklad och hemmagjorda energikakor är super när man bara behöver lite snabb energi eller vill hålla sig vaken under sega nattpass.
    Varm mat på natten är gott: t ex stekt ägg på macka eller en varm soppa.
  • En termos med varmt vatten är bra att ha till att fylla på tekoppen under dagen/natten.
  • Passa på att köpa färsk fisk där det går, smakar otroligt gott nyfångad!
  • Knäckebröd med mjukost är aldrig fel att servera den som står och styr.
    Glöm inte att dricka. Vi har haft med både vanligt vatten i flaskor (när vattnet tagit slut har jag kokat nytt och fyllt på), bubbelvatten, läsk samt öl och vin för de kvällar vi legat säkert. Te (mestadels grönt)har vi druckit mängder av.
  • Vi äter gärna frukost på väg för att spara tid.

Gjorde egna färdiga glutenfria sconesmixer i förväg och de har varit riktigt bra. Vi har kunnat äta nybakade scones var och varannan dag och det har känts lyxigt. Snabbt har det gott också, i med mix, olja och vatten i en bunke för att få ihop till en klump att trycka ut i en form och in i ugnen i ca 15-20 min.

//Lotta