Inför Båtmässan

Brasan sprakar och vi håller på att tina upp efter en tur till ett kyligt Bua. Nu närmar det sig besöket på Båtmässan och vi hade lite att kolla upp innan vi ska dit. Vi började med att gå bort till Linas båtplats för att mäta upp våra förtöjningslinor. På vår plats låg en rejäl 2-mastad stålbåt men det gör inget så länge den inte ligger kvar när Lina ska i om ett par månader. Fördelen att den låg där var att vi kunde komma åt våra aktre förtöjningslinor och mäta dom också. Fyra nya förtöjningslinor á 2,5 m ska vi försöka hitta på mässan.

Sen begav vi oss bort till Lina och allt såg bra ut. Däcket kommer att få skrubbas på en del ställen men inte alls i den omfattning som förra året. Det ser jag fram emot, fy vad jag slet med däcket förra året! Magnus kollade till insidan, det luktade fräscht och torrbollen var i princip torr. På mässan ska vi kolla efter ett ankarspel att ha i fören och vi mätte nu upp ankarboxen på alla vis som vi kunde komma på. Vi hoppas att det kommer att fungera att sätta dit ankarspelet i ankarboxen så vi slipper ha det på däck. Vi får återkomma när vi pratat med försäljarna på mässan huruvida det fungerar eller ej.

Lite väderbitna men mycket nöjda med vår lilla tur till Bua njuter vi nu av söndagskvällen och känner oss redo för torsdagens besök på mässan.
På återseende!
//Lotta


En rejäl stålbåt ligger på vår plats i vinter

Ett svar på “Inför Båtmässan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *