Inför vintersäsongen

Denna sommaren blev ett lite av ett mellanår, vi kom inte ut så mycket som vi kanske hade trott från början men det blev bra ändå. De dagar som vi kom ut njöt vi desto mer av. Vi kom ju även igång med att fiska och vi har fortfarande fryst makrill i frysen där hemma. Den sista tiden har dessutom fokuset legat mer på renoveringar i huset och för min del att bli frisk från en lurig borreliainfektion som suttit i hela sommaren.

Men så börjar vintern närma sig. I år har vi beslutat att låta Lina II ligga kvar i vattnet över vintern för första gången. Vi minns hur det var när vi lät  vår förra båt, Lina I, ligga i en vinter. Så mycket snö och is…men det gick bra det med. Nu hoppas vi dock på en lite mildare vinter utan is och då vi har tillgång till el på bryggan så kommer vi försöka hålla henne lite uppvärmd.

För ett par helger sedan var vi och tittade till henne och fixade och förberedde henne inför vinterstormar och kyla. Kylskåpet stängdes av, vattnet tömdes, glykolhalten kollades i motorns sötvattenssystem och toalettens slangar fylldes med glykolvatten. Vi såg till att ha extra förtöjningslinor både i fören och aktern och för att vår båtförsäkring ska gälla så har vi numer ett larm för att kunna ha koll på eventuella strömavbrott och hålla koll på innertemperaturen i Lina . Vi har även meddelat hamnen om att vi kommer att låta Lina ligga kvar i vattnet och det verkar som att hon kommer att få lite sällskap vid bryggan under vintern.

Hoppe fick åka släp hem, han får övervintra på altanen där hemma istället, det känns tryggast så.

Kvar att göra är att ta hem seglen och tömma motorsumpen på vatten. Sen är hon redo för vintern. På tisdag verkar det bli soligt och lugnt så då passar vi nog på att fixa det.

Fördelen med att ha henne i vattnet är ju att nu har vi möjligheten att komma ut på havet även på vintern. Det ser vi fram emot!

På återhörande!

//Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *