Karins Paella (vinnare i Kabyssduellen 2017)

Detta recept ska vi försöka testa till sommaren. Musslorna får jag nog dock ha för mig själv…och det är inget jag har emot ; )

//Lotta

Karins Paella till 4 personer:-

– 2 kycklingfiléer
– blåmusslor efter smak
– ca 250 gr räkor (med skal)
– ca 6-8 dl kycklingbuljong
– 1 dl vitt vin (kan bytas ut mot buljong)
– avorioris till 4 pers (ca 4 dl, kolla förpackningen)
– 1 vitlöksklyfta – finhackad
– 1-2 scharlottenlök – finhackad
– 1 mindre röd paprika i bitar
– 1 paket saffran
– 1 tsk chiliflakes eller en halv färsk hackad chili
– peppar och salt
– olivolja
– citron i klyftor
1. Fräs vitlök, scharlottenlök och ris i lite olivolja.
2. Häll buljong och vitt vin över risblandningen och strö över saffran.
3. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme i ungefär 15-20 minuter.
4. Skär kycklingen i mindre bitar, fräs i olja och lägg sedan över i pannan ihop med paprikan.
5. Krydda med chili, salt och peppar. Låt allt sjuda i 10 minuter till.
6. Lägg på räkor (skalade eller oskalade, vad man föredrar) och blåmusslor.
7. Sjud tills musslorna öppnat sig.
8. Garnera med citronklyftor, peppra och salta mer om det behövs.