Lata dagar med Lina

Denna helg och kommande vecka hade vi tänkt att spendera med Lina och ge oss ut så fort väder och vind tillät. Men det har inte blivit så mycket tid utanför vågbrytaren då varken väder eller vind är som vi hade hoppats på. Visst hade det gått att ta sig ganska långt i de friska vindar som råder men vi har valt att stanna i hamn i stället. Och det är ju inte fy skam! Riktigt lata dagar med en bok (har läst Fyren mellan haven sedan i går, gillar man att läsa om människoöden är den definitivt läsvärd), ett parti back gammon, kanske en promenad upp till affären för att inhandla dagens middag och kvällens godsaker eller bara speja ut över hamnen och de båtar som förtöjt vid gästbryggan. Inte helt fel i dagens speedade samhälle. Och vi har ju alla bekvämligheter, med toa, varmt trycksatt vatten, lampor i alla tänkbara hör, en liten värmefläkt och bluetooth-stereo m.m. så det känns nästan som vi har ett boende med svårslaget läge!

I dag pratade vi med vår kanelknäckeknaprande stjärnbesättningsmedlem Sussi om att hon skulle komma ner i morgon och att vi drog ut ett par dagar. Men väder och vind satte stopp för det. I morgon ska det blåsa kuling, sjön kommer att vara grov och det ska börja regna på eftermiddagen, så vi sköt på planerna en dag och ger oss av på tisdag och hoppas på bättre förhållanden då.

Har vi inte gjort något nyttigt då? Jo, jag har äntligen fått dit ventilen under diskbänken efter ett par månaders ledtid…jag lyckades dra sönder en dragkedja på det nya sittbrunnskapellet, så nu får det kanske inte anses som nytt längre.

Och så har jag varit i bilen och hämtat den list som ingår i den nya ursmarta spistäcklockförvaringen. Men jag har inte spikat dit den ännu…:-)

Så nedan en bild som får symbolisera helgen som gått, vi återkommer när läget förändras!

En läskig insekt hade bestämt sig att flytta in i gardinrännan…vi var av en annan mening.
Klockan är 11…i förgrunden en äggfrukostmacka…i bakgrunden ett täcke som Lotta använde sig av när hon hade tagit sig ut från från förpiken och genast bäddat ner sig i babordssoffan! Man skymtar även pennan i mitten som flitigt används till korsordet i högerkant…högt tempo?  Njaee…:-)

Till nästa gång!

/Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *