Mer vårpyssel. Liiite skillnad på anodpriser…

Det blir inte så långa besök hos Lina denna vecka. Dels är har killarna fokus på andra håll, dels har vädret inte varit så inbjudande och dels så har vi inte varit helt friska under veckan. Men det som vi behöver pyssla med försvinner inte, så idag blev det en tur till efter att ha släppt av Rasmus vid Valinge kyrka för ytterligare en konfirmationsmässa.

Väl nere i Bua så testade vi de nya bordsskivorna som jag hade sågat ut i går. Vi tycker att det nuvarande bordet är för stort och vill ha ett mindre med triangelformade klaffar, precis som det ser ut på nyare Malö. Vi hade funderat lite på storleken och kommit fram till att ett 50*50 cm hopfällt och 70*70 utfällt skulle vara lagom, så det var de storlekarna som jag hade sågat ut. Och det visade sig bli alldeles lagom. Nu gäller det bara att hitta någon som kan tillverka bordet åt oss. Vi tänkte först att någon Malö-snickare skulle kunna göra det, men det verkar vara lite besvärligt att få tag i någon så vi tänkte pröva med ett snickeri i Tångaberg. Fortsättning följer.

Därefter så tog ett hårdhänt klämmande på vår Black Jack vid, och efter en stund visade det sig att 60 kilo Lotta inte räcker utan det krävs 85 kg Magnus för att vattnet ska orka pressa sig igenom gummitätningen. Men nu är den vattenfylld och kommer att smörja axeln till dess att vi tar upp Lina igen.

Vi hade också motorn till Hoppe med oss ner. Vi fick ett tips av en båtgranne om två plattor som man kunde montera på kavitationsplattan och att hela ekipaget så skulle gå bättre. Så ett par sådana plattor monterades igår, det återstår att se om de gör någon skillnad.

Vi försökte oss även på att lokalisera var färskvattenpumpen läckte någonstans och det visade sig vara vid slangkopplingen på trycksidan. Varför den läcker där vet vi inte riktigt. Slangen klickar i bra och o-ringen är hel så nästa gång så får vi plocka loss den och kolla närmare.

Sist men inte minst så klistrade vi dit märket för sjöräddningen för 2017. Det känns bra att vara med i denna organisation som gör så mycket bra för sjöfarare runt våra kuster. Än så länge har vi inte behövt utnyttja dem, men man vet aldrig…peppar peppar och knacka sig i huvudet…

Väl hemma så började vi att leta efter en anod till vår propelleraxel. Det finns så många varianter så man blir helt tossig. Men då jag mätte upp gängan till 18 mm och det finns en sådan variant så beställde vi en sådan på Axelssons Marin AB i Strömstad. Där kostade propelleranoden 70:-! Liiiite skillnad mot Eliassons Båtvarv i Varberg som ville ha 380:- för samma pryl…det kanske är kvalitetsskillnad, vad vet jag, men kan det verkligen vara sådan skillnad att det motsvarar en prisskillnad på över 500%?  Vi tror inte det utan satsar på Axelssons…Skulle det visa sig att den som vi beställt passar så kommer vi beställa 10 till, så har vi fram till vi blir pansjisar!

 

Ser ut som rena rama stridsflygplanet med sina nya vingar!
Ja, ja, det är söndag förmiddag…
Tänk att de hade satt dit en pil där läckaget är…visste de att det skulle börja läcka där…?

Till nästa gång!

 

/Magnus

P.S.

Första gången jag har skrivit på den nya hemsidan, det funkade ju bra!         Lotta har gjort ett fantastiskt jobb tycker jag, vad tycker ni?

D.S.

Ett svar på “Mer vårpyssel. Liiite skillnad på anodpriser…”

  1. Jag tycker Lotta har gjort ett fantastiskt jobb jag med! Även om jag är en kanelknäckeknaprande hedersbesättningsmedlem så har jag inte lärt mig ”båtsnacket” ordentligt märker jag. Vad sägs om att göra en parlör till mig? 😉 //S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *