Ny rubrik – nya mål!

Sedan vi skrev sist har det hänt en del saker. Lina II har nu fått ett nytt hem i vårt grannland Danmark, närmare bestämt i Århus. Vi kände att hon inte fick den uppmärksamhet som hon förtjänade så vi tog efter långt funderande beslutet att vara segelbåtslösa ett tag. I slutet på oktober förra året lämnade hon Bua hamn och tog skuttet över till danska sidan. Vagnen blev kvar i Bua och ska säljas när vi väl hittar en köpare till den. En rejäl båtvagn finns alltså till salu, anpassad både till segelbåt och motorbåt med en vikt på åtminstone 7-8 ton.

Hur gick det då med Hoppe? Jo, vi valde att behålla honom, så vi kan komma ut en bit på havet iallafall. Han ligger nu på altanen och väntar på sommaren.

Vad händer nu då när vi inte har en båt att ta hand om…? Vi har andra planer på gång…oxh allt vill vi inte avslöja än. Men…bl a ska vi ut och resa mer. Förra året var ett år med flera resor, både via jobbet och privat. Lotta åkte via jobbet till Salzburg och sprang ett stadslopp i den extrema sommarvärmen, Magnus fick lite behagligare väder i Melbourne när han med jobbet åkte dit i november. Däremellan firade vi att Noel fyllde 15 med en weekend i London. Magnus och Lotta började dock året med att ta bilen till Tjeckien och hyrde ett hus via AirBnB. Det sättet att resa gillade vi så i år har vi en ny bilresa inplanerad. Tanken är att bila ner till Sarajevo med övernattningar både på nervägen och hemvägen. Om nu inte ett eländigt litet virus sätter stopp för det hela. I och med den osäkra tiden vi lever i nu med Covid-19 så håller vi verkligen tummarna för att vi ska kunna genomföra vår resa i slutet på maj. Än så länge kan vi avboka våra boenden.

Saknar vi inte Lina? Nej, vi kände oss klara med vår tid med Lina men tanken på en mindre, trailerbar och snabbseglade båt finns redan…får se när vi blir med båt igen…

På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *