Sommaren är här!

Nu när vi bor i Lina och sommarvärmen har kommit känns det nästan som semester fastän vi fortfarande jobbar. Jag cyklade till jobbet och det var rena naturupplevelsen, en massa blommor som doftar, kanadagäss i stora flockar, kossor som glodde nyfiket och en hare som korsade min väg. Sämre sätt kan man starta dagen.

Efter jobbet mötte Sussi upp oss vid Lina och vi bestämde oss för att tuffa ut och lägga oss för ankar ute i Båtafjorden. Vinden var för svag för att segla men att kolla till offeranoden som vi inte bytt i år var dagen lämplig för. Vi drog fast oss i ankaret och började med att fixa lite middag, köttfärssås med färska tomater och ris. Mätta och nöjda ålade sig Magnus sig i våtdräkten och plumsade i vattnet och dök ner för att kolla till vår gamla offeranod som najats fast eftersom den sprack när vi tog loss den i våras. Han kunde konstatera att den satt kvar och vi bestämde oss för att låta den sitta kvar säsongen ut. Den nya är vi lite osäkra på om gängorna passar. Medan vi låg för ankar kom en säl och hälsade på, visserligen på avstånd men ändå.

Efter att Magnus hämtat sig från sitt bad så tuffade vi ut utanför gattet och sa oss och guppade medan vi njöt av sommarkvällen och drömde om nya äventyr. Innan vi krockade med den gröna bojen kollade vi på sjökortet och insåg att vi var på väg mot ett grund som vi inte hade koll på så vips var motorn igång och vi styrde undan faran.

Vilken sommarkväll vi fick, varmt och nästan vindstilla. Hur ofta händer det? I morgon lovas det fint väder på dagen och en bit in på eftermiddagen så planen är att flexa ut lite tidigare och för att njuta lite mer av sommarvärmen…innan nästa regnoväder drar natten till fredagen.

Lite bilder från idag:

Hoppe är i vägen för att komma ner till badbryggan
Men det gick att knö sig ner emellan
Linas bogpropeller
Offeranoden syns längs bak +en massa slingerogräs som trasslat in sig
Vilken kväll!

På återhörande!

//Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *