Underbar segling och pyssel med däverten!

 Inte ofta vi hissar segel vid brygganVäderprognoserna som varnat om regn redan ikväll verkade ha fel så solen skulle hålla sig framme hela kvällen. Vi passade ändå på att flexa ut så sedan vid 14-tiden släppte vi alla förtöjningar och gav oss av. Magnus hade då redan hissat storseglet så efter att ha styrt in Lina på rätt kurs så seglade vi ut ur hamnen. Så härligt att stilla och tyst glida ut på havet.

Inte ofta vi hissar segel vid bryggan

Eftersom jag inte är helt i form just nu stod Magnus för dagens segling och jag kunde ligga i solen och bara vila. Solen gassade, vinden var ljummen och Lina styrde stundtals sig själv i 5-7 knop. Det märktes att hon trivdes! Efter någon timmes go segling vände vi om och seglade hemåt igen. Vi testade med att Magnus skötte både styrning och nedtagning av segel och det gick galant. Bra att öva på i lugnt väder för man vet aldrig när man kan behöva hantera båten helt själv. Tilläggningen var väl inte den bästa vid gjort men sidvind är lurigt och Lina kan vara snabb i sidled…

Njutning!

Kvällen var fortfarande ung när vi kom tillbaka så det fick bli en promenad för att kolla på andra båtar efter maten. Sen satte Magnus igång och pyssla med däverten till Hoppe. Med 4 block är det nu mycket enklare att hissa Hoppe upp och ner för vi inser att ibland är det bättre att han stannar vid bryggan när vi bara ska ut på en kortare tur.

Magnus klurar på upphissningsanordningen
Diverse block kom till användning igen
Pyssel

I morgon em går vi på semester och killarna kommer så nu blir det lite andra äventyr några dagar framöver…

Soliga hälsningar från oss!

//Lotta

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *